✆ +421 910 878 770 (po-pi 8:00-18:00)

Zdravá biela čokoláda alebo „jogoláda“

0

zdrava biela cokolada 1Tento recept je tak jednoduchý a tak rýchly, že by bol hriech kaziť ho dlhými zbytočnými rečami a zdržiavať Vás, keď môžete ísť rovno na vec…

Potrebujeme:

  • 3-4 biele jogurty
  • sladidlo (čokoľvek – cukor, med, agáve sirup, javorový sirup, džem,…)
  • ľubovolné ovocie (väčšie ovocie nakrájané na cca 1cm kúsky), prípadne aj oriešky
  • nízku nádobu so širokým dnom na mrazenie
Postup:
  1. Biely jogurt jemne oslaďte, zamiešajte a nalejte do nízkej nádoby s veľkým dnom (veľká dóza, alebo menší pekáč) tak, aby vrstva jogurtu mala výšku max. 1cm.
  2. Navrch nasypte ľubovolné kúsky ovocia (maliny, kúsky jahôd, čučoriedky,…), môžete pridať aj sušené hrozienka a oriešky či semiačka. Celú nádobu vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
  3. Keď je naša čokoládka-jogoládka poriadne zmrazená, vyberte nádobu z mrazničky, ponorte spodok na pár sekúnd do teplej vody, aby  jogoláda od nádoby jemne odmrzla a dala sa ľahko vyklopiť, rozlámte ju na malé kúsky a vychutnávajte, kým je zmrznutá.

Tip 1: Urobte si viac do zásoby. Kúsky ihneď po rozlámaní, kým nie sú rozmrznuté, poukladajte do menšej uzatvárateľnej dózy a vložte do chladničky. Spotrebujte do 1 mesiaca.

Jogoláda je výborný spôsob ako potešiť deti (kto z nich by nemal radosť zo zmrzky a čokolády v jednom) a pritom im dopriať niečo výživné a zdravé.

Ak ste niekde počuli o tom, že jogurt nie je potravina vhodná na mrazenie, je to preto, že po rozmrazení nemá pôvodnú konzistenciu (srvátka sa vyzráža a jogurt nie je hladký). Jeho nutričným vlastnostiam však mrazenie neuškodí a kedže našu jogoládu jeme ešte zmrazenú, jej konzistencia po rozmrazení nás nezaujíma 🙂

Zdieľajte